Infractori descoperiți în timpul unei razii la Câmpia Turzii! Pentru ce erau căutați


Pollițiștii clujeni au depistat, în cadrul unei acțiuni cu efective mărite la Câmpia Turzii, doi minori bănuiți de comiterea unui furt.

Conform Oamenilor legii, cei doi, ambii din Câmpia Turzii, împreună cu un alt bărbat, ar fi sustras un televizor și aparatură electronică, în valoare de circa 4.000 de lei, din două anexe ale unor imobile din Câmpia Turzii. Fapta ar fi fost comisă în la sfârșitul anului 2018. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 60%.

De asemenea, în cadrul acțiunii, 225 de persoane au fost legitimate, 30 de agenți economici și producători agricoli au fost verificați. De asemenea, au fost controlate 78 de autovehicule, iar 15 șoferi au fost testați cu aparatul etilotest.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale (conform O.U.G 195/2002 privind regimul rutier, O.G 97/2005 privind evidența persoanelor, Legii 12/1990 privind actele de comerț și Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică).

Acțiunea a avut drept scop menținerea unui climat de siguranță publică și prevenirea faptelor antisociale.

În acțiune au fost angrenați și polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda și jandarmi.

Razia a avut un puternic caracter preventiv prin vizibilitatea efectivelor de poliție, efectuarea controalelor asupra persoanelor care comercializau bunuri în piețele agroalimentare și piața Obor, prin efectuarea de legitimări  și controale  asupra persoanelor cu un comportament suspect, cu un efect descurajant asupra persoanelor  care comit fapte de natură penală în segmentul stradal.


Comentarii Facebook