Duminica 28 Aprilie

Infractor clujean arestat după ce a vrut să scape de lege. A fugit din Cluj și a început din nou escrocheriile



Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Cluj-Napoca, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce acesta a încercat să scape de obligațiile instituite prin măsura controlului judiciar.

Clujeanul era deja cercetat pentru ,,înşelăciune” şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, în urma unor tranzacţii în care ar fi folosit ordine de plată false.

La data de 4 aprilie a.c., faţă de un bărbat de 33 de ani din Cluj-Napoca, s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune” şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, fapte prevăzute de art. 244 şi de art.322 din Codul Penal”, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

La doar o lună distanță, însă, pe data de 4 mai, acesta a fost depistat pe raza judeţului Maramureş, deşi avea interdicţie de a depăşi limita teritorială a judeţului Cluj.

De asemenea, bărbatul ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanţii unei societăţii comerciale din Baia Mare, declinându-şi o identitate falsă cu ocazia achiziţionării unor mărfuri.

Pentru plata bunurilor achiziţionate, escrocul ar fi emis un ordin de plată falsificat.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate şi alte părţi vătămate pe raza judeţului Bistriţa –Năsăud, care, în cursul ultimei luni, au fost induse în eroare prin aceleaşi metode.

Instanţa competentă a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 de zile.

Comentarii Facebook