Duminica 28 Aprilie

Inconștiență la volan! Șoferi prinși beți sau fără permis pe străzile din Cluj



Un tânăr de 28 de ani a fost prins în timp ce conducea beat pe drumul din Cojocna spre Apahida. În urma verificărilor polițiștii au realizat că nu avea nici asigurare și nici inspecția tehnică făcută. 

,,La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 02.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au oprit pentru control un tânăr de 28 de ani, din comuna Apahida, care conducea un autoturism pe DJ 161A din direcția Cojocna spre Apahida, deși se afla sub influența alcoolului.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.”, anunță IPJ Cluj. 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul condus de acesta nu avea inspecția tehnică periodică valabilă și nu avea polița RCA valabilă, fiind aplicate sancțiuni contravenționale conform prevederilor legale.

Un alt tânăr din Cluj-Napoca în vârstă de 27 de ani, a fost reținut de polițiștii clujeni, după ce aceștia au descoperit că ar fi condus de mai multe ori un autoturism, fără a avea permis.

,,Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că în 24 iunie 2023 acesta ar fi condus un autoturism pe DJ 105T, în localitatea Berindu, respectiv la data de 4 noiembrie 2023 ar fi condus un autoturism pe DN1F, pe raza localității Sânpaul și în 9 noiembrie 2023 acesta ar fi condus un autoturism pe raza localității Sânpaul, pe DC 144, deși nu deținea permis de conducere.” anunță IPJ Cluj. 

În urma probatoriului administrat acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea măsurii să fie prezentat instanței, pentru dispunerea unei noi măsuri preventive.

Comentarii Facebook