Începe vaccinarea anti-COVID pentru persoanele din etapa a treia la Cluj-Napoca


În opt municipii care au rata de incidență COVID peste 4,5 la mie începe vaccinarea pentru persoanele din etapa a treia. Așa a anunțat președintele Comitetului Național pentru Coordonare a Activităților privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță.

Și vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv județe. Vorbim de județul Alba cu municipiul Alba Iulia, vorbim de județul Timiș cu municipiul Timișoara, județul Brașov cu municipiul Brașov și localitatea Sânpetru, vorbim de județul Maramureș cu localitatea Baia Mare, județul Sălaj cu municipiul Zalău, județul Hunedoara - municipiul Petroșani, județul Cluj - municipiul Cluj-Napoca și de județul Giurgiu - municipiul Giurgiu. În aceste localități menționate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparține”, a declarat Gheorghiță.

Acesta a precizat că vor mai fi deschise în următoarele zile în aceste municipii centre noi de vaccinare unde se vor distribui vaccinuri de la compania AstraZeneca. 

Numărul de centre este variabil în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu şi de resursa umană pe care fiecare municipiu o are disponibilă”, a precizat Gheorghiţă.


Comentarii Facebook