Începe procesul lui Rus Mircea Ion, fost șef al IPJ Cluj, acuzat de abuz în serviciu


Undă verde pentru procesul fostului șef al IPJ Cluj, Rus Mircea Ion, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. 

Procesul fostului șef al IPJ Cluj, Rus Mircea Ion a ieșit din procedura de cameră preliminară. Judecătorul a considerat că rechizitoriul a fost întocmit legal și dosarul poate fi trimis în judecată.

În baza art. 345 alin.1-2 şi art.346 alin.2 Codul procedură penală respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate de către inculpatul R.M.I. prin avocat ales, privind neregularitatea actului de sesizare, nelegalitatea efectuării unor acte de urmărire penală şi nelegalitatea administrării unor mijloace de probă, în dosar nr.91/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie– Serviciul Teritorial Cluj. Constată competenţa instanţei şi legalitatea rechizitoriului emis la data de 29.03.2023 în dosarul nr.91/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie– Serviciul Teritorial Cluj înregistrat pe rolul Tribunalului Cluj sub nr dosar 1711/117/2023 la data de 30.03.2023 privind pe inculpatul R.M.I.trimis în judecată în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu prev. şi ped. de art.297 alin.1 Cod penal, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul R.M.I. sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu prev. şi ped. de art.297 alin.1 Cod penal. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii, conform art. 347 Cod procedură penală. Pronunţată în ședinţa camerei de consiliu din data de 12.07.2023”, arată soluția pe scurt a instanței, potrivit gazetadecluj.ro.

Mircea Rus a fost eliberat din funcţia de şef al IPJ Cluj la data de 2 septembrie 2022 şi a fost cercetat disciplinar după ce şi-a pus iubita în funcţia de şef al Secţiei 3 de Poliţie. Fostul șef IPJ Cluj a fost trimis în judecată pentru că ar fi făcut presiuni asupra a trei agenţi din subordine, pentru ca aceștia să nu îl sancționeze pe soțul Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, pentru depășirea limitei legale de viteză și efectuarea unei depășiri pe linia continuă.

Comentarii Facebook