Începând cu anul școlar 2023-2024, toate unitățile de învățământ din județul Cluj vor beneficia de serviciile unui psiholog școlar


Ministerul Educației a suplimentat numărul de norme alocate județului Cluj pentru profesorii  care își desfășoară activitatea în cabinetele de asistență psihopedagogică, din unitățile de  învățământ preuniversitar. Pe lângă cele 87 de posturi funcționale în acest an școlar de profesori consilieri școlari,  Ministerul Educației a mai alocat recent încă 29 de posturi județului Cluj. 

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj împreună cu Centrul Județean de Resurse și  Asistență Educațională Cluj au analizat situația existentă la acest moment, cu privire la nevoia  alocării suplimentării resursei umane de specialitate și au decis ca posturile primite să fie astfel  repartizate, încât, începând cu anul școlar 2023-2024, toate unitățile de învățământ din județ  să beneficieze de serviciile unui psiholog școlar, anunță IȘJ Cluj.

Mă bucur că am reușit să arondăm fiecare unitate de învățământ, cu atât mai mult școlile din  mediul rural, unui psiholog școlar. În felul acesta, elevii care se confruntă cu probleme de  comunicare, de adaptare sau de comportament, care întâmpină dificultăți de învățare, se  confruntă cu scăderea stimei de sine, lipsa motivației sau stres pot solicita consiliere pentru  identificarea unor soluții eficiente.

Pe de altă parte, rolul psihologului școlar este de a menține legătura permanentă între cadre didactice, elevi și părinți, cu scopul de a descoperi problemele  de comunicare între acești factori implicați în dezvoltarea copiilor și de a oferi servicii  specializate pentru rezolvarea unor probleme de violență, bullying sau abandon școlar”, a  declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.  

Comentarii Facebook