Incendiul de pădure de la Sfântul Ioan se tot aprinde. Pompierii luptă de 24 de ore - VIDEO


Pompierii din cadrul Detașamentelor 2 și  1 Cluj-Napoca au acționat, încă de marți seară, pentru stingerea incendiului care a cuprins litiera pădurii de rășinoase din apropierea drumului Sfântului Ioan, din municipiul Cluj-Napoca. 

Astfel, echipajele operative ale ISU Cluj acționează de mai bine de 24 de ore pentru stingerea flăcărilor, precum și pentru identificarea și stingerea focarelor ascunse.

Elementele care au favorizat perpetuarea focarelor incendiului au fost litiera groasă de resturi vegetale, cu un grad ridicat de uscare, în masa căreia a fost avantajată reaprinderea focarelor pe timpul rafalelor mai intense de vânt. Nu în ultimul rând temperaturile ridicate din ultimele zile și-au pus amprenta pe gradul de uscare al resturilor vegetale acumulate în pădure.

În sprijinul echipajelor operative ale ISU Cluj au intervenit în cursul serii trecute, dar și a dimineții, personal din cadrul Ocolului Silvic, Poliția Locală, a RADP și numeroși mulți voluntari.

Suprafața afectată de ardere a fost de aproximativ 10ha, în care s-au manifestat sporadic mai multe focare de incendiu, pentru stingerea cărora a fost utilizate procedee diverse de stingere.

În decursul nopții, după ce flăcările au fost lichidate, pompierii au rămas în supravegherea zonei. În momentul în care au fost observate reaprinderea focarelor au fost solicitate forțe în sprijin, iar intervenția a fost concentrată pentru stingerea flăcărilor deschise, precum și pentru identificarea și lichidarea focarelor ascunse.

În prezent la fața locului acționează cinci subofițeri și o autospecială pentru stingerea incendiilor, fiind focare care se reaprind sporadic pe toată zona afectată de ardere. Aceasta va rămâne pentru supravegherea zonei și în timpul nopții.

Comentarii Facebook