Vineri 13 Decembrie

INCENDIU PATA RÂT: Pompierii lucrează de mai bine de 12 ore pentru a lichida flăcările FOTOUn incendiu violent a izbucnit, miercuri seară, la rampa de gunoi de la Pata Rât, iar pompierii se chinuie de mai bine de 12 ore să stingă complet focul.

Focarele de incendiu cu flăcări deschise de la suprafața deșeurilor au fost lichidate pe parcursul nopții, însă este necesară eliminarea focarelor ce ard mocnit în masa deșeurilor pe suprafața afectată”, informează ISU Cluj.

Operațiunile de stigere și supraveghere a focarelor continuă cu patru autospeciale de stingere și 18 pompieri militari, sprijiniți de patru autocisterne și trei utilaje ale Regiei Autonome a Domeniului Public.

Cauzele incendiului nu se cunosc, dar, în trecut, rampele de la Pata Rât au luat foc în mod suspect de mai multe ori pentru a reduce cantitatea de deșeuri depozitată.

Din cauza acestor incendii, acum lângă depozitul vechi de la Pata Rât a apărut un lac de levigat, creat și din apa folosită de pompieri pentru stingerea focului, apă care a ”spălat” deșeurile și s-a adunat lângă muntele de gunoi.

Comentarii Facebook