Incendiu la clubul Janis Stuf. Localul a ars din temelii. Trei etaje sunt scrum si focul s-a extins si la cladirea invecinata - VIDEO

 

Un incendiu de proportii a izbucnit la clubul Janis Stuf din Cluj (fostul Nera) in jurul orei 9.00. Flacarile au cuprins ultimele trei etaje ale clubului si s-au extins cu repeziciune si la cladirea invecinata in care functioneaza un sediu al BRD.


Pompierii s-au deplasat la fata locului cu cinci autospeciale, dar interventia a fost dificila si din cauza faptului ca acolo existau multe materiale inflamabile. La acesta ora, pompierii incearca inca sa localizeze focul, care se tot reaprinde.

 

Paznicul de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, situat in apropiere, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca prima data a observat mult fum si apoi flacari puternice, care au izbucnit de undeva din zona etajului doi.

 

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta vor face cercetari pentru a stabili care a fost cauza producerii incendiului si nu exclud posibilitatea ca aceasta sa fi izbucnit de la un scurt circuit.

 

Din fericire, pana la aceasta ora nu exista victime.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

UPDATE 1

 

In local se aflau in momentul izbucnirii incendiului 20 de persoane, in special angajati care se pregateau sa inchida. Ei au fost evacuati si nimeni nu a fost ranit.

 

Unul dintre clientii localului a povestit ca in Janis Stuf erau lumanari peste tot si ca un incendiu era inevitabil, deoarece in club era mult stuf si lemne uscate, toate folosite pentru amenajarea barului.

 

"Nu erau asa cum ar fi trebuit sa fie. Atunci cand esti inconjurat de stuf sau de lemn batran si uscat ar fi cel putin normal sa fie acolo unul (n.r. extinctor), ai nevoie te duci si il iei si erau foarte putine si erau puse peste tot. Si se stia foarte clar ca atunci cand localul era plin destul de greu te miscai, te duceai dintr-o parte in alta. Erau lumanari aprinse la 30 de centimetri de perete de stuf pe fiecare masa, pe fiecare colt, pe bar, pe tejghea pe pian peste tot erau lumanari", a povestit unul dintre clientii localului.

 

Pompierii nu au spus care este cauza incendiului.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

UPDATE 2

Comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, generalul de brigada Vasile Somlea, a declarat ca incendiul de la Janis Stuf a fost stins in aproximativ o ora. "Am trimis acolo 4 masini care au actionat si 3 care au stat de rezerva. Focul s-a extins cu repeziciune si la cladirile invecinate: hotelul Capitolina si o cladire in care erau birouri si locuinte. Pagubele urmeaza sa le stabili, dar sunt mari", a mai spus generalul Vasile Somlea.

Patronii clubului Janis Stuf au fost si ei la locul incendiului, dar nu au vrut sa faca nici un comentariu.

Martorii au spus ca pompierii nu au avut destula apa in autospeciale si ca din aceasta cauza incendiul nu a fost stins cu rapiditate si, in plus, nu au avut nici masti de oxigen. Acestea au venit abia dupa ce pompierii au ajuns la incendiul de la Janis Stuf.

 

Generalul Vasile Somlea a respins acuzatiile si a spus ca este vorba de inventia unor oameni care cred ca se pricep la toate.

 

Citeste si...

Incendiul de la Janis Stuf a fost surprins si de cititorii Stiri de Cluj.ro - VIDEO amator

Patronul de la Janis Stuf, Adrian Munteanu, a mai pierdut si in 2009 clubul "My Way" tot intr-un incendiu

 

 

Comentarii Facebook