Marti 26 Mai

Încă o lovitură pentru samsarii din Cluj! Peste 30 de persoane sunt cercetate pentru evaziune de peste 10 milioane de euroPolițiștii clujeni efectuează cercetări față de 33 de pesroane pentru evaziune fiscală cu autoturisme second-hand, prin care ar fi cauzat prejudicii statului de peste 45.000.000 lei.

La data de 5 mai a.c., în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de 33 de persoane, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

Din investigaţiile oamenilor legii a reieşit că suspecții, în calitate de reprezentanţi ai 14 agenţi economici din Cluj-Napoca, în perioada 2012-2014, nu ar evidenţiat în contabilitate achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand, pe care le-ar fi comercializat pe teritoriul României. Neînregistrarea tranzacţiilor s-ar fi efectuat în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului prin nevirarea T.V.A.-ului şi a impozitului pe profit a fost estimat la 45.125.000 de lei.

Pentru a recupera paguba, până în acest moment, s-a dispus sechestru asiguratoriu asupra 3.150.000 lei, constând în bunuri ale societăţilor comerciale implicate.

Cercetările continuă faţă de cele 33 de persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, din judeţele Cluj şi Alba, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj

Comentarii Facebook