Miercuri 24 Aprilie

În Turda, localurile sunt deschise ilegal! Patronii riscă pentru a face bani - FOTO / UPDATE: A fost închis pe loc


O cafenea din Turda și-a deschis spațiul interior cu mult tupeu, deși încă restricțiile nu au fost ridicate prin ordin al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj. Acesta nu ar fi un caz izolat în Turda.

Turda a ajuns vineri la o incidență de 2,52 cazuri de COVID la mia de locuitori, dar încă nu s-a dispus prin hotărâre CJSU că pot fi primiți clienți în interiorul localurilor.  

În 10 ianuarie va fi reevaluarea la 14 zile. Până atunci tot ce funcționează în interior în Turda nu este legal. Am cerut IPJ sa facă verificări în acest sens”, spunea prefectul vineri seara.

Se pare că sâmbătă seara, mulți patroni din Turda au decis că mai bine riscă o amendă, decât să mai piardă clienți. 

Dacă CJSU Cluj va emite hotărârea de relaxare a regulilor, atunci, conform legii, în Turda localurile vor putea funcționa în spațiul interior în limita a 30% din capacitate.

--------------------------

UPDATE

Localul care apare în fotografii a fost închis și sancționat contravențional cu amenda maximă, anunță prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Duminică vom avea hotărâre CJSU de reevaluare la 14 zile și în funcție de incidența cazurilor de COVID-19 vor putea deschide și în interior”, a precizat Abrudean.

WhatsApp Image 2021-01-09 at 20.07.27.jpegWhatsApp Image 2021-01-09 at 20.07.26 (1).jpegWhatsApp Image 2021-01-09 at 20.07.26.jpeg

Comentarii Facebook