În plină caniculă, cișmelele de pe malurile Someșului nu funcționează. Clujean: ,,Accesul la apă potabilă este unul dintre drepturile omului"


Civicii clujeni se plâng de lipsa fântânilor de apă potabilă funcționale, pe malurile Someșului. Aceștia menționează că faptul că deși proiectul nu este încă finalizat există nici o scuză pentru care cișmelele n-ar putea funcționa, mai ales în plină caniculă. 

,,Accesul la apă potabilă este unul dintre drepturile omului, însă autoritățile locale se mișcă foarte greu în ciuda faptului că ne confruntăm cu cod galben de caniculă.

Este de aplaudat faptul că sunt foarte multe fântâni montate prin proiectul de reamenajare a malurilor Someșului însă de neînțeles de ce acestea sunt în continuare nefuncționale.

Faptul că lucrarea nu este finalizată/ predată nu este o scuză. Proiectele întârzie și termenele nu sunt transparente. Primăria nu mai comunică oficial termenul de finalizare a lucrărilor de pe Someș din zona Grigorescu, și e foarte probabil ca și termenul prelungit de 30 octombrie să fie ratat.

Printr-un caiet de sarcini și contract care să prevadă obiective intermediare și să lege plata de realizarea acelor obiective intermediare aceste fântâni puteau fi puse în funcțiune.

Aș fi interesat către cine ar trebui să trimitem astfel de cereri de modificare a procedurilor de lucru pe termen lung. 

Până atunci vă invit să transmiteți  cât mai multe reclamații prin aplicația MyCluj și să solicitați Primăriei  Cluj să pună în funcțiune fântânile de apă potabilă”,  a transmis un clujean pentru Clujul Civic. 



Comentarii Facebook