În lipsa informării, teoriile conspirației pun stăpânire pe studenții de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca


În lipsa unor măsuri raționale din partea conducerii Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), studenții au ajuns să se teamă pentru sănătatea lor și acuză existența unor conspirații. 

Tinerii spun că au fost lăsați să se înscrie și să achite taxa de cazare, iar după câteva zile cursurile au trecut în sistem hibrid. Acum, din 1 noiembrie, studenții se tem vor trece online și vor fi trimiși acasă.

Studenții cer să fie informați și să nu fie ținuți în ceață.

Situația este destul de dificilă, în ideea că, în ultima perioada numărul cazurilor crește alarmant. Până acum câteva zile la un cămin de la UTCN nu se știa ca administratoarea are COVID. Când am aflat, deja erau trecute 10 zile, ținând cont că multă lume intră în contact e e un pericol.

Când s-au făcut cazările, nimeni nu a fost testat, au fost puși vaccinați cu nevaccinați, ocupându-se numărul maxim de locuri per cameră, ținând cont ca anul trecut la incidență de trei la mie stăteau în camera de 4, câte 3 persoane, nu 4 ca acum.

Și când mergem pe hol mai auzim doamnele de la lenjerie că în campus există cazuri de Covid în rândul angajaților, dar pe noi nu ne anunță nimeni. 

Starea actuală, este incertă, în țară la toate facultățile se dau hotărârii, noi așteptăm până joi, să se întrunească Senatul și să ia o decizie de abia pe luni (1 noiembrie, ca să fie început de lună) asta după ce joia trecută s a reales Senatul.

Ideea e că orice am zice ni se răspunde că se vrea să stăm hibrid... deși condițiile nu sunt ”safe”. La cantine mereu e coadă și îmbulzeală, mai ales acum de când se dă ”pomană” pentru vaccinați. De câțiva ani, de când sunt student aici, nu s-a pus niciodată aceasta problema să primim toți o masă. Mai ales la ce prețuri și ce trai este în Cluj ajută acel lucru. Vă spuneam că se aude că de la 1 noiembrie ne bagă în online... ”Teoria conspirațiilor" întreabă de ce de pe 1 noiembrie? Pentru că de atunci începe programul cu cantină gratis și probabil se gândesc că lumea va pleca și va fi mai ok să dea la mai puțini.

Cozile la cantina de care ziceam mai sus sunt oricum. Și o să fim ținuți în ”șah” în sensul că, această decizie de online va fi pentru 2 săptămâni și se va reînnoi această decizie, probabil, din 2 în 2 săptămâni... tocmai să plătim căminul. Lumea pleacă, nu consuma apă și căldură și banii vor întra în bugetul universității.

Sper sa aibă relevanță ce am zis. Am încercat să  vorbesc și nimeni nu asculta, sau oricum.. vor exista repercusiuni”, ne-a relatat studentul. 

Știri de Cluj a criticat deschiderea cursurilor fără restricții de la UTCN. Dupa o săptămână s-a dovedit că decizia a fost greșită și UTCN a intrat în sistem hibrid, pe fondul exploziei cazurilor COVID. Acum senatul universităților trebuie să decidă dacă se trece în online, dar UTCN întârzie să ia o decizie. 

Comentarii Facebook