In lipsa de parcuri, Primaria Cluj Napoca amenajeaza spatii verzi pe acoperisuri!


Asociatia Constructorilor de Acoperisuri Verzi si Primaria Cluj Napoca vor amenaja primul acoperis verde din oras, la standarde mondiale.

Primaria Cluj-Napoca va pune la dispozitie o cladire publica pentru acest proiect-pilot, in urma unui concurs organizat intre scoli si organizatii neguvernamentale. Elevii si membrii organizatiilor vor fi invitati sa contribuie cu desene si idei care sa descrie acoperisul lor verde ideal.

"Sper ca modelul pe care il vom implementa impreuna pe o cladire publica in urma acestui concurs sa fie un exemplu pentru ceea ce dorim noi sa facem. Spatiul verde de pe terase isi  indeplineste cea mai importanta menire, aceea de a aduce in oras un aer mai curat", a declarat primarul Sorin Apostu.

Edilul sef a anuntat ca exista cateva cladiri care "s-ar preta la amenajarea unui acoperis verde, cu o suprafata intre 50 si 100 de metri patrati, dar inca nu a fost facuta o selectie finala, pentru ca se va tine cont de proiecutl ales".

Proiectul va fi finantat de Simacek Facility Management Group, membru fondator al Asociatiei Constructorilor de Acoperisuri Verzi din Romania.

Acoperisurile verzi sunt plantate cu ajutorul unor sisteme dedicate, soiuri de plante adaptate acestui mediu. Daca acoperisul este plat atunci se poate transforma intr-o veritabila gradina.

Comentarii Facebook