În Gilău nu se mai ridică gunoiul de două săptămâni! Vezi care sunt problemele cu care se confruntă localnicii



Localitatea clujeană Gilău se confruntă cu mari probleme din cauza gunoaielor, acestea nemaifiind ridicate de aproximativ două săptămâni.

Primarul comunei, Dumitru Sfârlea, a recunoscut că localitatea se confruntă cu mari probleme, deoarece firma care se ocupă în acest moment de colectarea deșeurilor, Eco Quatro Salub (firmă care ridică gunoaiele și din Florești) nu mai are forță financiară pentru a-și executa activitatea, deoarece după închiderea gropii de la Pata Rât, firma este nevoită să transporte deșeurile în alte localitățo.

Firma este în faliment pentru că trebuie să ducă gunoaiele la Sibiu, la Oradea sau în alte locuri și nu mai au bani. Nu mai fac față, pentru că tarifele nu s-au mai majorat, iar cum Clujul nu are o groapă de gunoi, trebuie să le ducă în alte locuri și nu își mai permit costurile”, a declarat primarul comunei Gilău, Dumitru Sfârlea.

Edilul șef a precizat că până acum se plătea 30 lei/tona de deseuri, iar acum, la groapa privată de gunoi, deschisă de fiul lui Eugen Vereș, pretul cerut este de 180 lei/tonă.

Acum 80% dintre veniturile firmei de salubritate se duc pe depozitarea deșeurilor, iar restul pentru cheltuieli, salarii și ce mai au de plătit”, a mai spus Sfârlea

Singura soluție în acest moment, spune primarul, este mărirea tarifelor pentru gunoi.

Comentarii Facebook