Duminica 4 Decembrie

În Cluj, 225 de școli și grădinițe din 271 vor putea începe fizic școala de luni. VEZI LISTA completă a școlilor care încep cursurile față în față


Conform Inspectoratului Școlar Cluj, până în 5 noiembrie 2021, 71% dintre profesori, mai exact 6.134 de persoane, sunt vaccinați împotriva COVID-19. Acest lucru înseamnă că un procent de 3.04% dintre profesori s-au imunizat în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie 2021.

De asemenea, 69.90% din personalul auxiliar și nedidactic, mai exact 2.126 de persoane sunt vaccinate în școlile din județul Cluj.

Astfel, numarul scolilor si gradintelor care au peste 60% dintre angajati vaccinati este de 225 din 271, adica 83%. (In lista apar 273 de unitati de invatamant, dar doua dintre este sunt Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si Palatul Copiilor) 

Școlile vor începe luni cu prezență fizică, dacă profesorii sunt vaccinați

Raportarea cadrelor didactice vaccinate împotriva COVID-19 vine în urma deciziei autoritățile de a deschide numai școlile în care majoritatea profesorilor sunt imunizați.

Se încheie vacanța pentru evitarea pandemiei. Vacanța nu va fi prelungită și începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, elevii se vor putea întoarce. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, gradul de vaccinare al personalului școlii”, a anunțat președintele Klaus Iohannis, joi.

Astfel, decizia modului în care se va relua școala de pe 8 noiembrie încolo ar putea fi luată descentralizat de către fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de incidența de infectare cu coronavirus din localitate, fiindcă sunt zone unde aceasta este foarte scăzută și orele ar putea fi reluate cu prezență fizică, dar și localități unde rata de infectare este încă foarte ridicată și probabil că școala se va relua inițial online, a explicat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În funcție de elementele sanitare, epidemiologice, vom vedea dacă ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației va trebui completat cu alte criterii pentru ca școlile să poată relua activitatea cu prezență fizică. În mod clar mergem către o decizie descentralizată, adecvată și adaptată situației reale, pentru că sunt școli care funcționează în localități cu rate foarte mici de infectare și școli care funcționează în localități cu rate foarte mare de infectare. Sunt școli care învață în trei schimburi și au aglomerări mari de elevi, și școli care funcționează într-un singur schimb. Vom adăuga aceste criterii epidemiologice și menționez un posibil criteriu pentru ca școala să se poată derula cu prezență fizică: rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Astfel, din totalul de 270 de școli și grădinițe din județul Cluj, 225 ar putea începe luni cu prezență fizică, deoarece personalul din aceste unități de învățământ este vaccinat în proporție de peste 60%.

Rata de vaccinare în fiecare școală din județul Cluj

Scoala1.jpgScoala2.jpgscoala3.jpg

scoala4.jpgscoala5.jpgscoala6.jpgscoala7.jpgscoala8.jpgscoala9.jpgscoala10.jpgscoala11.jpgscoala12.jpgscoala13.jpg

scoala14.jpg


Comentarii Facebook