Miercuri 24 Aprilie

În ciuda miturilor, România a ajuns țara în care străinii se pot înțelege cel mai ușor cu localnicii


România este ţara europeană în care un turist străin se poate înţelege cel mai bine cu localnicii. Este concluzia unui clasament realizat de o platformă de învăţare a limbilor străine, bazat pe mai multe criterii. 

România ocupă primul loc în topul țărilor din Europa în ceea ce privește modalitatea de„ a naviga” din punct de vedere lingvistic, adică ușurința prin care un străin poate să călătorească prin România fără ca limba nastră să fie un impediment. Înregistrând doar două limbi vorbite oficial (română și maghiară), România are și cel mai mic număr de accente/dialecte – Muntenia, Moldova și Banat, acestu lucru ușurând efortul străinilor de a învăța sau a înțelege limba română. 

În plus, deși România se situează la un nivel mediu în ceea ce privește limba engleză vorbită de populație, lecțiile de limba română sunt destul de accesibile, în medie 13 lire sterline/15 euro, situându-se pe locul al treilea în topul celor mai ieftine țări. Pe locurile doi și trei urmează Irlanda, Portugalia și Serbia – ultimele două clasându-se împreună pe locul trei.

Sursa foto: Booking

Comentarii Facebook