În București, elevii nu vor să participe la pregătirea pentru examene. În Cluj-Napoca, datele arată contrariul


Un sondaj realizat în București arată că aproape 23% dintre elevi au anunțat până vineri, 22 mai, că vor veni la școală, fizic, în perioada 2-12 iunie, la pregătirea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Cei mai mulți sunt din clasele a VIII-a – 4.521 de elevi, față de 3.214 liceeni în clasele a XII-a – a XIII-a care și-au exprimat această opțiunea. Datele sunt furnizate de Inspectoratul Școlar București, care a precizat pentru Edupedu.ro că școlile trebuie să fie pregătite să-i primească pe toți elevii care se hotărăsc și după această perioadă că vor să vină la lecții, conformEdupedu.ro.

La Cluj, Inspectoratul Județean Școlar nu a făcut vreun sondaj. ”Nu am făcut sondaj, dar probabil că vom cere acest lucru săptămâna viitoare. Din videoconferințele făcute cu școlile am aflat că elevii, cel puțin cei din clasa a douăsprezecea, au spus că de abia așteaptă să iasă din case”, a precizat Marinela Marc, inspectorul general. 

Pentru perioada de pregătire, 2 - 12 iunie, școlile vor trebui să impună o serie de măsuri stricte privind igiena și distanțarea socială. Inițial s-a spus că vor fi numai 10 elevi în clasă, dar la insistența marilor licee, care au mulți elevi, s-a scos limita de elevi, dar trebuie păstrată distanța socială de 2 metri între elevi. 

Comentarii Facebook