Imagini din interiorul cu Hotelul Continental! Clădirea este degradată tot mai tare. Trebuie cumpărată de Primărie? - VIDEO


Un clujean a reușit să intre în clădirea Continental, cel mai emblematic imobil din Transilvania și poate chiar din toată țara. Clădirea este deținută de omul de afaceri Ioan Bene, dar restaurarea este prea scumpă pentru ca o persoană să și-o permită.

Ioan Bene, prin firma Napocamin, a cumpărat clădirea acum 11 ani, pentru suma de 5 milioane de euro, moment în care Primăria Cluj-Napoca putea să invoce dreptul de preempțiune și să o cumpere. Municipalitatea condusă de Emil Boc a spus ”Pas”, iar Bene a cumpărat imobilul în care a investit enorm în renovarea fațadei. 

Surse din piața imobiliară spun că imobilul ar fi de vânzare, dar nimeni nu oferă prețul real al clădirii. Statul maghiar ar fi fost interesat să plătească 40 de milioane de euro, dar afacerea nu s-a concretizat. Ulterior știrii publicate de Știri de Cluj, primarul Emil Boc a spus că nimeni nu va putea cumpăra clădire, pentru că dacă este scoasă la vânzare Primăria Cluj-Napoca va invoca dreptul de preempțiune și o va achizițăiona. 

Numai timpul va demonstra dacă Primăria Cluj-Napoca va lăsa să îi scape printre degete și această clădire, așa cum s-a întâmplat cu Hotelul Melody, vândut Universității maghiare Sapienția, finanțată tot de statul maghiar. 

Boc ANUNȚĂ că va cumpăra hotelul Continental indiferent de preț. În 2014, nu îl voia că e SCUMP, după cum spunea Radu Moisin

Imaginile filmate acum în interior arată cât de grave sunt lucrurile și cât de scumpe ar fi lucrările de restaurare. 

De amintit este că acolo s-a vorbit că ar putea fi deschis și un mini-mall, lucru care ar fi un dezastru. 

Comentarii Facebook