Iluminatul de pe statuia lui Matei Corvin, subiect de controversă pentru clujeni: „LED-urile de la Oser pe care le-a pus Boc arată ca un cabinet veterinar”


Ansamblul monumental Matia Corvin a ajuns subiect principal de discuție printre clujeni. Problema oamenilor o reprezintă sistemul de iluminat care a fost instalat pentru a evidenția statuia din Piața Unirii.

Sub statuia din Piața Unirii, care îl reprezintă pe Regele Matei Corvin, alături de alte 4 personalități istorice de o însemnătate deosebită, a fost montat, recent, un sistem de iluminat nou, care generează lumină galbenă, în contrast cu lumina albă care evidențiază Biserica Sfântul Mihail. 

Sistemul nou de iluminat a devenit subiect controversat pe rețelele de socializare: „Acum că e iluminată și statuia, se poate vedea diferența de temperatură și calitate a iluminatului, între vechea recondiționare și LED-urile de pe Oser pe care le-a pus Boc după ce a tăiat brazii seculari, care arată ca un cabinet veterinar…” - a remarcat autorul unei postări.

Reacții similare au avut și cei care au comentat la poza distribuită de clujeanul indignat: „Lumina caldă arată excelent în casă. Pe monumente arată ca naiba pentru că aruncă niște umbre care nu pun în evidenta detaliile”; „Eu prefer galbenul, dar statuia arată jalnic în poza aceasta. De parcă ar fi statuie pentru cal. Dar dacă vrei oroare, uită-te la hotel New York sau la clădirea UMF de pe strada Babeș”; „Arată mult mai bine iluminatul LED de pe biserica romano-catolică. Iluminatul de pe statuie e un galben urât. LED-urile dau o lumină neutră albă plăcută comparativ cu becurile vechi de culoare galbenă”; „Mie mi se pare ok și lumina rece de pe biserica, și cea caldă de pe statuie, dar combinarea celor două arată oribil”.

Comentarii Facebook