"Ilegalitatile" de la licitatia pentru desemnarea transporatorului public din Turda au ajuns pe masa judecatorilor


Dupa ce Regia Autonoma de Transport Public Turda (RATL) a contestat la finalul anului trecut licitatia organizata pentru desemnarea firmei care va face transportul public in localitate, acum o alta firma care a participat la licitatie acuza primaria ca a facut "aranjamente".

Societatea de Transport Public din Alba-Iulia a depus la Curtea de Apel Cluj o contestatie si solicita refacerea licitatiei pentru ca regulile au fost "schimbate in timpul jocului", anunta Evenimentul Zilei.

Avocatul societatii, Marius Costinas, a declarat pentru sursa citata ca una dintre conditiile impuse la inceput de comisia primariei din Turda a fost ca toti cei care se inscriu la licitatie sa fi facut transport public local de persoane in ultimii trei ani. De asemenea, societatile trebuiau sa faca dovada ca detin autobuze pentru transport persoane.

"In timpul derularii licitatiei, comisia de licitatie a inlaturat sintagma "public" din continutul frazei, ceea ce este nelegal. La cel de-al doilea aspect, executivul autoritatii contractante a adaugat o liniuta: dovada inchirierii unui num?r de 31 de autobuze cu un numar total de 50 de locuri fiecare", a mai spus Marius Costinas.

Firma care a castigat licitatia, SC Tours Claus, este proprietara unui singur autobuz de transport local, iar restul sunt folosite pentru transport intre localitati, nefiind vorba de autobuze, asa cum se specifica in caierul licitatiei.

Primarul din Turda, Tudor Stefanie, a spus ca totul a fost organizat legal si ca nu s-au facut modificari in timpul licitatiei. "Daca s-a intamplat, atunci cine se face vinovat va plati", a mai spus edilul.

Patronul firmei Tours Claus, Liviu Jisa, a recunoscut ca societatea pe care o controleaza nu detine numarul de autobuze cerut, dar ca a "inchiriat cateva mijloace de transport, deci totul e normal. De trei ani, firma noastra realizeaza transport public de persoane pe rute interjudetene, deci nu circulam in p?dure”.

Stiri de Cluj.ro a scris la finele anului trecut despre scandalul licitatiei pentru desemnarea societatii care va controla transportul public in Turda. Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Public Turda *RATL) acuza primaria ca a facut tot posibilul pentru ca societatea Tours Claus sa castige licitatia si chiar intentioneza sa ii dea in administrare tot parcul auto detinut de Regia din Turda.

 

Vezi:

Exclusiv - Transportul pulic din din Turda adjudecat pe sub mana

 

 

Comentarii Facebook