Iarna pune stăpânire pe România: Se vor înregistra ploi, lapoviță și ninsoare. Vezi cum va fi astăzi vremea


Iarna pune stăpânire pe vestul, nordul și centrul țării, astfel că vremea se răcește considerabil în aceste zone. În schimb, în restul României valorile termice se vor menține cu mult peste mediile multianuale specifice darei. 

Temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp. Pe timpul zilei va ploua, iar seara, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

În sud-estul teritoriului, ploile vor avea și caracter de aversă, iar spre seara vor fi posibile și descarcări electrice. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor, viteze mai mari urmând a se înregistra în Dobrogea și în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 18 grade Celsius. Dimineața, izolat va fi ceață.

La munte, vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații. La început va ploua, apoi ploile se vor transforma treptat în ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare, viteze mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă, cu rafale de 55 - 70 km/h.


Comentarii Facebook