Duminica 16 Ianuarie

Huedin: WC public de LUX care a costat 120.000 euro! - FOTO


Primăria orașului Huedin a amenajat o toaletă publică cu 120.000 euro, într-o localitate care nu este racordată la gaz.

Oricât am analiza costurile, din orice unghi am privi speța, 120.000 euro pentru un WC public este de cartea recordurilor, în condițiile în care dotările sunt obișnuite. 

În Huedin nu este gaz, în Huedin nu avem un parc industrial, unele străzi arată ca după război, locurile de muncă bine plătite lipsesc, pe scurt o administrație corigentă dar generoasă în risipa banilor publici: Să premiezi un WC public investind 120.000 euro este cel puțin strigător la cer, însă să mai și explici, ulterior, presei ”N-aveţi voi aşa ceva la Cluj-Napoca”, este de-a dreptul halucinant!” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Primarul liberal al comunei, Dr. Mircea Moroșan, spune că și consilierilor locali au fost de acord cu această risipă, indiferent de partid. ”Sunt convins că de bărbăția unei demisii, din partea primarului, nici nu poate fi vorba, însă niște scuze publice sunt absolut necesare!” a mai declarat deputatul Horia Nasra.

Constructorii s-au grăbit ca WC -ul de lux să fie terminat până la începerea Târgului ”Produs de Cluj” (3-5 mai 2019), organizat de colegul de partid al primarului, liberalul Alin Tișe.

Acest grup sanitar este la subsol abând o suprafață desfășurată de 153 mp iar partajarea este următoarea:

- un grup sanitar pentru femei format din 5 cabine și 3 lavoare

- un grup sanitar pentru bărbați format din 3 cabine, 3 pișoare și 2 lavoare

- un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități

- o încăpere pentru mama și copilul

- o cameră de acces/taxare

- o magazie pentru produsele de curățenie

- un coridor

- o zonă de acces cu elevator pentru persoanele cu dizabilități.

Taxa de intrare este de 1 leu/persoană.

 Programul de utilizare este între orele 7.00-22.00 (aprilie-septembrie) și 7.00-21.00 (octombrie-martie), a relatat și consilierul local independent Horea-Dorin Matis, directorul Liceului Teoretic Octavian Goga Huedin.

Nu s-au plătit 540.000 de lei pentru WC. Lucrarea în sine nu e aşa de scumpă, circa 300.000 de lei (circa 65.000 de euro), dar pentru că suntem instituţie de stat plătim mai mult, am plătit o groază de bani aiurea. Pe lângă investiţia efectivă, am plătit circa 30% alte cheltuieli: TVA, avize, proiectare, diriginte de şantier”. (...) Nu aveţi voi la Cluj aşa ceva. Sunt 10 camere, lift pentru persoane cu dizabilităţi (nu e lift , ci elevator - n.r.), racordarea la apă a costat, evaluarea, canalizarea. (...) Obiectivul a ieşit foarte bine, suntem foarte încântaţi că avem aşa ceva. Toaleta va fi folosită de doate delegaţiile străine care vin la Huedin, de către turiştii care vizitează Biserica Reformată, de cei care vine la piaţa pe care o organizăm în zonă. Este singurul WC public din oraş, aveam mare nevoie”, a spus primarul Moroșan, conform adevărul.ro

Comentarii Facebook