Miercuri 24 Aprilie

Hramul Parohiei ”Sfântul Dumitru” din Florești, moment special prăznuit în prezența IPS Andrei


Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir a fost prăznuită luni, 26 octombrie 2020, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Din soborul care a oficiat slujba au mai făcut parte parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj I, preotul Dan Hognogi, duhovnicul Mănăstirii Florești, protosinghelul Visarion Pașca, preotul paroh Dumitru-Marcel Andreica, precum și alți preoți invitați.

Înaltpreasfințitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat ”Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, mărturisitor al lui Hristos”, în cadrul căruia a spus că trebuie să fim smeriți dacă vrem să-L mărturisim pe Hristos.

Biserica ”Sfântul Dumitru” din Florești a fost ridicată între anii 1830-1834, de un preot militar, fiu al Floreștiului, Dumitru Caian, pe propria lui cheltuială, potrivit preotului paroh Marcel Andreica.

Relația fiecaruia dintre noi cu Biserica este o relație armonioasă, personala, de înțelegere și cooperare. Astazi am fost prezent la Hramul Parorhiei Ortodoxe Sf. Dumitru din Florești, unde a participat si ÎPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. 

Slujba de prăznuire a hramului bisericii reprezintă un moment sfânt, de bucurie si un eveniment plin de emoții, de o rară frumusețe”, a transmis primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, care a fost prezent la eveniment.

Comentarii Facebook