Joi 15 Aprilie

Hoți de lemne prinși în flagrant. Au încercat să fugă de polițiști cu ”jeep-urile” și un tractorPolițiștii clujeni au prins în flagrant patru tineri care furau arbori de la Măguri-Răcătău.

La data de 01.02.2018, în jurul orei 12:40, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Măguri-Răcătău, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Someşul Rece au surprins pe raza comunei Măguri-Răcătău, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 ani, din localitate, care după ce au tăiat fără drept şi au sustras arbori de esenţă fag din fondul forestier naţional”, informează IPJ Cluj.

La apariţia poliţiştilor, aceştia, folosind două autoturisme de teren şi un tractor forestier, au fugit de la faţa locului folosind drumuri forestiere foarte greu accesibile.

Pe timpul urmăririi, doi dintre bărbaţi, au abandonat autoturismul în care se aflau şi au fugit în pădure fără să mai poată fi găsiţi.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat cei patru bărbaţi, iar în jurul orei 19:30 unul dintre aceştia a fost condus la sediul Postului de Poliţie Comunal Măguri-Răcătău în vederea luării măsurilor legale.

Intrucât valoarea arborilor tăiaţi şi sustraşi, nu a depăşit limita legală prevăzută de Legea 265/2017 şi stabilită la suma de 820 lei fără TVA, astfel încât fapta să fie încadrată ca şi infracţiune prevăzută de Legea 46/2008, bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 8.000 lei, conform Legii 171/2010.

Comentarii Facebook