Hotelul ”monstru” de pe strada Avram Iancu a primit un nume de la clujeni - FOTO


Hotelul ”monstru” de pe strada Avram Iancu, ridicat de milionarul Dumitru Ghișe, pe numele  socrului său din Sibiu.

Gata, s-a rezolvat, obiectul are nume”, a scris un internaut. Hotelul este asemuit cu un sicriu de către internauți. Alți clujeni au glumit și au spus că este ”Arca lui Noe” sau primul vagon al metroului promis de Emil Boc. 

”Monstru” apărut în centrul Clujului, cu acordul arhitecților de renume mondial: Cum e posibil așa ceva? - FOTO

Beneficiarul proiectului de construire a hotelului este Dumitru Rodean, socrul omului de afaceri din Sibiu, Dumitru Ghişe, care este patronul hotelului Golden Tulip Ana Dome din Cluj-Napoca.

Profesorul universitar Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest, este șocat de modul în care arată clădirea ridicată pe strada Avram Iancu, unde va fi un hotel de cinci stele.

Imi pare rau, dar iarasi o sa postez ceva urat. Nu am cum sa nu fiu revoltat, cand o sectiune importanta din zidul istoric medieval din Cluj si fűvészkert, adica prima gradina botanica din epoca baroca in spatele palatului Nemes-Bethlen era distrusa si masacrata de aceasta cladire incredibil de urata. Tot aici s-a gasit si un sit arheologic important din epoca romana.

Este o crima impotriva patrimoniului imobil istoric.

Spune mult despre politica PNL din Cluj.

Nebunia distrugătoare a urâțeniei

Nu pot acuza pe nimeni de corupție, dar pot acuza pe toată lumea de prostie, de cupiditate, de prost gust și de dispreț față de echilibrul urban.

Cum e posibil să apară în centrul Clujului, pe una din (cândva) cele mai pitorești și mai echilibrate străzi ale orașului, această monstruozitate arhitecturală și urbanistică? Cine dă avize pentru distrugerea echilibrului arhitectonic, cine este atât de orb și de înfometat de bani încât să nu realizeze că o asemenea oroare toxică distruge totul în jurul ei și pentru foarte mulți ani de acum înainte?

Aș fi sincer curios să știu ce cred arhitecții despre acest proiect. 

Care sunt eventualele calități ascunse care au permis realizarea lui? Care este regimul de înălțime, care sunt constrângerile de formă, de culoare, de încadrare în peisaj pe care le respectă? Există vreun proiect la nivelul municipalității privind revoluționarea arhitecturii pe strada Avram Iancu?

Orașele se sluțesc oare odată cu noi?”,  ascris profesorul.

”Monstru” apărut în centrul Clujului, cu acordul arhitecților de renume mondial: Cum e posibil așa ceva? - FOTO

149217848_4041295175883439_3239576628958823774_n.jpg

Hotelul va fi unul din lanțul Marriot.

Foto: Cristian Popa

Comentarii Facebook