Duminica 31 Mai

Horaţiu Mălăele primeşte premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film "Comedy Cluj” 2012

 

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu Premiul de Excelenţă al Festivalului „COMEDY CLUJ” miercuri, 17 octombrie, ora 17 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Actor, regizor, caricaturist si scriitor, Horaţiu Mălăele a realizat roluri memorabile în numeroase filme de lung metraj. Debutul său ca şi actor în lumea cinematografiei a avut loc în anul 1974 (Muntele ascuns – regizor Andrei Cătălin Băleanu). Au urmat apoi roluri importante asupra cărora şi-a pus amprenta în producţii precum: “Secretul lui Bachus” (1974, regia Geo Saizescu), Divorţ din dragoste (1991, regia Andrei Blaier), Această lehamite (1994, regia Mircea Daneliuc), Amen (2001, regia: Costa Gavras) sau Poker (2010, regia Sergiu Nicolaescu). Ca şi regizor de film a obţinut numeroase distincţii naţionale şi internaţionale cu filmul “Nunta muta” realizat in anul 2008.


Acordarea Premiului de Excelenţă în cadrul festivalului COMEDY CLUJ 2012 va fi prefaţată de proiecţia filmului „Divorţ din Dragoste”, film regizat de catre Andrei Blaier cu o poveste la fel de actuală şi acum, la mai bine de 11 ani de la lansarea pe marile ecrane, si va fi urmată de un dialog informal susţinut de Horaţiu Mălăele cu publicul său.

La ediţiile precedente ale Festivalului Internaţional de Film “COMEDY CLUJ” au fost laureaţi cu Premiul de Excelenţă, distincţie acordată pentru contribuţia adusă la dezvoltarea cinematografiei romaneşti actorii Marin Moraru şi Tora Vasilescu (2009), regizorul Geo Saizescu şi actorul Sebastian Papaiani (2010) şi actrita Draga Olteanu Matei (2011).

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film „COMEDY CLUJ” se va desfaşura în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca şi va cuprinde peste 130 de filme din 35 de tari, peste 100 de invitaţi din industria filmului românesc şi străin, zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expoziţii, piese de teatru, spectacole stradale).

Comentarii Facebook