Hoațe profesioniste în acțiune la Cluj! Au furat în 30 de secunde două portofele. Dacă le recunoști sună la 112 - VIDEO

 

Două femei foarte abile au reușit să fure, din mai multe magazine din Dej și Gherla, portofelele unor cliente neatente.  

 

Cele doua hoate, imbracate bine, pentru a nu da de banuit cu ce se ocupa, au furat prima data 700 de lei din geanta unei femei, chiar intre rafturile magazinului chinezesc din oras. Una dintre femei și-a strecurat mana in poseta victimei, furandu-i portofelul, scrie dejeanul.ro

 

După câteva secunde, cele doua hoațe au furat alți 400 de lei, de la o femeie atentă la rafturi. 

 

Cu o zi înainte, cele două au furat din posetele catorva cliente ale magazinelor din Gherla, iar in urmatoarea zi, astfel de furturi au fost semnalate si in Bistrita. 

Poliția crede ca cele două bat țara în lung și-n lat, astfel că cer ajutorul celor care le recunosc și să sune la 112 dacă le văd sau au informații despre identitatea lor.



 

RECOMANDARI ale Poliției Cluj:

 

Persoanele predispuse la comiterea de furturi din buzunare/genţi, acţionează cel mai adesea în locuri aglomerate: pieţe, magazine, mijloace de transport în comun. 

 

Pentru a evita aceste evenimente, recomandăm doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie închisă şi să se afle în câmpul lor vizual, în partea din faţă a corpului.

 

Bărbaţii ar fi indicat să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Nu este recomandat ca portmoneul să fie purtat în buzunarul din spate al pantalonilor!

 

Nu trebuie pierdut din vedere faptul că, autorii furturilor din buzunare şi poşete sunt persoane bine îmbrăcate, care încearcă să inspire încredere şi să nu incomodeze prin prezenţa lor.

 

În cazul în care sunteţi victime ale acestui gen de infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112! 

 

Solicităm cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să acţioneze cu promptitudine în cazul în care sesizează comiterea unor astfel de fapte. 

 

LIPSA DE REACŢIE A PERSOANELOR DIN JUR, CARE OBSERVĂ DE MULTE ORI CE SE ÎNTÂMPLĂ, NU FACE DECÂT SĂ SPRIJINE INFRACTORII!

Comentarii Facebook