Harta interesului pentru vaccinare. Județul Cluj e în frunte județelor cu verde - FOTO


Harta interesului pentru vaccinare În timp ce în județul Cluj este verde pe harta interesului pentru vaccinare al românilor, multe alte județe din țară, precum județul Timiș unde situația COVID a fost alarmantă în ultima perioadă, se află pe roșu. Astfel, timișenii nu se înghesuie la vaccin, cel puțin nu la AstraZeneca, unde sunt 8.500 de locuri disponibile.

Rata de interes pentru vaccinare a clujenilor este peste cea din Sibiu ori București.

Județul Cluj e verde, Timiș e roșu „ca focul” în privința dorinței de vaccinare

Din perspectiva ratei de interes pentru vaccinare, Timișul este într-o zonă roșie. Raportat la populația județului, are o rată de interes pentru imunizare de 1,47%. În fața ei, într-o zonă verde, se află Clujul, cu o rată de interes de 7,78%, Bucureștiul e la 6,91% și Sibiul este la 4,48%.

harta.png

Calculul s-a făcut în funcție de numărul persoanelor incluse pe listele de așteptare față de populația județului și nu ține cont de numărul de persoane deja vaccinate.

Dacă pe listele de așteptare din Timiș s-au înscris 11.036 de oameni, Clujul are peste 57.000 de oameni care așteaptă să prindă un loc la vaccinare, cel puțin marți, 30 martie, arată vaccin.live.


Comentarii Facebook