Haos pe Tăietura Turcului și pe Donath! ”Ajungem la vot direct din trafic!”, ”Așteptăm din 2016 pasajul!” - FOTO


Clujenii sunt blocați în trafic la urcare pe Tăietura Turcului. Joi, laora 17.00, șoferii au început să inunde rețeaua de socializare Facebook cu nemuțumirile lor.

Tăietură turcului, în 45 min, am făcut 5 metri... Chiar nu se poate face ceva cu aceasta barieră??”, se întreabă Lucian Mihai C.

Foarte tristă situație în zona aceea; Mai trist este că e de foarte mult timp aceasta problema și nu s-a găsit o rezolvare până astăzi”, a completat Victor P.

Se poate rezolva.. Întrebați-l pe Boc de ce a promis construirea unui pasaj încă din campania anului 2016 și n-a făcut nimic... Votați-l din nou și veți avea ce ați votat!”, a completat Traian C.

Primarul Emil Boc a promis construirea pasajului, dar la începutul acestui an a anunțat că a pasat proiectul în grija Ministerului Transporturilor, care va construi pasajul din fonduri europene, la pachet cu modernizarea liniei de cale ferată Cluj- Episcopia Bihorului, care are termen de finalizare 2024. Pasarea proiectului la Ministerul Transporturilor ar urma să salveze o mulți bani din bugetul Clujului.

Pasajul de la Tăietura Turcului are 7 deschideri de 40 m și o lungime totală de 282,5 m. Partea carosabilă va avea o lățime de 7,8 metri, două trotuare de 1,5 metri, lățimea totală fiind de 11,4 metri. Breteaua unu de acces va avea trei deschideri de 36 metri o lungime de 109 metri. Breteaua doi, din celălalt sens de circulație se va realiza cu trei deschideri și o lungime de 79,2 metri. 

Inițial, pasajul trebuia făcut din fondurile Primăriei Cluj-Napoca, dar a fost pasat Ministerului Transporturilor și va fi făcut din fonduri europene, ca parte a proiectului de modernizare și electrificare a liniei Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihorului.

Clujul va fi legat de Vest pe calea ferată. Vom circula în medie cu 160 km/h, Pasajul de la Tăietura Turcului e bonus pentru Cluj

Comentarii Facebook