Haos pe Aeroportul Cluj! Oamenii stau ca sardelele în așteptarea zborurilor - VIDEO


Aeroportul Cluj are mari probleme cu spațiile, după ce zborurile s-au înmulțit, dar spațiile de la terminalul plecări a rămas la fel. 

Un turist ne-a relatat că sâmbătă seara a fost o aglomerație de nedescris la Aeroportul Cluj. 

Lucrurile se vor rezolva cât de cât după ce vor fi finalizate lucrările de extindere a terminalului plecări. Este vorba despre o nouă aripă lipită de cea actuală, dar nu este clar cât de mult vor fi rezolvate lucrurile, având în vedere că pe Aeroportul Cluj traficul aerian este tot mai mare, ceea ce va face ca investiția să nu fie suficientă.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este 365.708.900,80 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.618.899 lei.

Obiectivul general al proiectului este extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 de metri pătrați și a platformei de staționare aeronave cu aproape 9.000 de metri pătrați, ceea ce va duce la creșterea capacității de procesare și a gradului de confort al pasagerilor.

Odată cu finalizarea lucrărilor, va fi optimizată gestionarea fluxului de pasageri în intervalele de timp aglomerate, în special la orele de vârf, cu desfășurarea în condiții corespunzătoare a activității aeroportuare.

Este foarte important să pregătim creșterea de trafic ce va veni. Prin această extindere noi vom dubla suprafețele de grupare la interne și externe (…) Avem un plan coerent și considerăm că în 2040 vom ajunge la 7 milioane de pasageri. Până facem un nou terminal această extindere este foarte importantă”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Comentarii Facebook