Vineri 30 Octombrie

Guvernul și sindicatele au căzut de acord: Salariul minim pe economie crește la 1.250 lei de la 1 mai


Guvernanții și sindicatele se pare că au ajuns la un acord privind creșterea salariului minim pe economie de la 1 mai.

Guvernul a înaintat un proiect de hotărâre privind creşterea salariului minim la 1.250 de lei, începând de la 1 mai, dar şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicate sunt de acord, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Acesta a precizat că Guvernul a înaintat proiectul de hotărâre care prevede această majorare marţi dimineaţă, iar această propunere este agreată de sindicalişti pentru că se recuperează parţial pierderea din primele patru luni ale anului în care salariul minim la rămâne la 1.050 de lei.

Totodată, Hossu a subliniat că în proiect este prevăzută şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim de consum, de inflaţie şi de parametrii generali, permițând astfel un mecanism de creştere în perioada următoare.

Spre deosebire de anii anterior, nu mai face discriminare pentru sectorul bugetar, în sensul că salariul minim garantat în plată reprezintă salariul de bază minim plătit fiecărui salariat bugetar, a mai declarat preedintele Cartel Alfa.

.

Comentarii Facebook