Duminica 25 Septembrie

Gunoaie aruncate între Finișel și Săvădisla. Ștefan Astalos, primar: Vinovații au fost prinși. Amenda e de 6000 de lei - FOTO


Un depozit clandestin de deșeuri a fost identificat de localnicii din Săvădisla. 

E frumos să construiești lângă pădure, între Finișel și Săvădisla, în mijlocul naturii, dar nu e deloc frumos, poate e chiar rușinos să îți lași amprenta asupra acestor meleaguri în acest fel !!!! Printre moloz și cutii de bere sunt și reviste cu destinatar!! Poate se recunoaște cineva și își remediază greșeala!!!”, transmit localnicii din Săvădisla.

--------------------

UPDATE

Amendă de 6000 de lei pentru aruncare de gunoaie în Săvădisla

Primarul comunei Săvădisla, Astalos Ștefan, a declarat că a au fost identificați făptașii. 

Am făcut sesizare la Poliție și am cerut să fie pedepsiți cei vinovați. Gunoiul a fost aruncat de un om din Finișel. Un domn din Săvădisla l-a plătit cu 200 de lei pe un cetățean de etnie romă din Finișel să ducă mizeria. Am găsit omul care a plătit și pe cel care a aruncat gunoaiele acolo. Amenda ce va fi aplicată celui care a aruncat gunoaiele este de 6000 de lei, dar va fi amendat și cel care a plătit să scape de deșeuri. 

În plus, le-am dat saci și i-a obligat să facă curat în toată acea zonă minunată. Curățăm săptămânal și tot apar deșeuri. Avem firmă de salubritate care vine în fiecare săptămână și face curățenie, dar mai sunt oameni care încă aruncă gunoaie în spațiile verzi.  

În zona unde au fost aruncate și unde mai sunt deșeuri este o frumoasă pădure, o zonă turistică, și este păcat de ea”, a declarat primarul comunei Astalos Ștefan.

Între gunoaie apare și adresa unei firme din Hășdate, dar primarul a confirmat că aceasta nu are nicio vină. 

Nu sunt eu cel vinovat pt aruncarea gunoaielor din padurea Savadisla - Finisel, am fost chiar eu personal la primaria Savadisla pentru clarificarea situației si dl. Primar Istvan Asztalos mi-a zis sa stau linistit ca nu sunt eu vinovat, ci un anume Istvan din Savadisla si dl. Ținta din Finisel, care i-a transportat gunoaiele cu caruta personala”, ne-a semnalat Mariciuc Marius, administrator la firma LIV&MAR IMPEX cu sediu în Hășdate.

Primarul din Săvădisla, Ștefan Astalos a mai spus că în comună sunt montate camere de supraveghere, dar în zonele izolate nu. ”Avem mulți oameni care vin de la muncă din Cluj-Napoca și aduc cu ei deșeuri pe care le aruncă la noi. Ducem muncă de lămurire și sperăm să punem capăt acestor practici”, a mai adăugat primarul.

Acesta le atrage atenția celor care aruncă gunoaie că amenda este de 6000 de lei și va fi aplicată.  

Comentarii Facebook