Functionarii pun maine lacat timp de doua ore pe primarie si Consiliul Judetean Cluj si intra in greva de avertisment

Functionarii de la primaria municipiului Cluj-Napoca si de la Consiliul Judetean vor intrerupe maine lucrul intre orele 8.30 si 10.30. Greva de avertisment va paraliza practic activitatea de la ghisee, astfel ca cei care vor dori sa imi plateasca impozitele sau sa inregistreze acte trebuie sa isi adapteze programul.

Sindicalistii afiliati la Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) sunt nemultumiti de legea unica de salarizare, de faptul ca le-au fost reduse veniturile prin traierea sporurilor si a orelor orelor suplimentare. Functionarii publici sunt nemultumiti si de faptul ca vor fi reduse 17 mii de posturi din administratie.

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratiei (FNSA), Valer Suciu, a declarat ca actiunea de protest de maine reprezinta un semnal de alarma, un avertisment, pe care Guvernul trebuie sa il inteleaga. "Daca nu vor face acest lucru si nu ne vor respecta vom fi nevoiti sa recurgem la masuri mult mai dure de protest. In 12 februarie vom intra in greva generala pe perioada nedeterminata si atunci activitatea din primarii, consilii judetene va fi paralizata complet", a mai spus Valer Suciu, presedintele FNSA.

Comentarii Facebook