”Grenadierul” de la Turda, Mihai Moldovan, cere despăgubiri pentru că a stat nevinovat la închisoare

 

Mihai Moldovan, trimis în judecată de DIICOT în dosarul ”Grenadierul” de la pizzeria Pharaon, a cerut despăgubiri pentru că a stat nevinovat în închisoare.  

 

Moldovan a fost încarcerat 1 an şi 8 luni, pe nedrept. Procesul s-a încheiat în 2009, dar pentru despăgubiri se judecă de atunci. Statul Român, prin ANAF, i-a cerut lui Mihai Moldovan documente fiscale care să ateste costul combustibilului de la Turda la penitenciar, scrie ziarul21.ro.

 

Motivul principal pentru care i se refuză lui Mihai Moldovan dreptul de a primi despăgubiri materiale pentru perioada detenţiei este acela că ”trebuie să existe bonuri fiscale care să ateste contravaloarea transportului pentru fiecare din dăţile menţionate ca fiind zile în care reclamantul a fost vizitat la penitenciar”. În plus, ”pentru a face dovada certă a despăgubirilor materiale reprezentând contravaloarea transportului, reclamantul ar fi trebuit să dovedească în concret care este autoturismul cu care s-au deplasat cei care l-au vizitat în penitenciar, de la Turda înspre localităţile unde sunt situate penitenciarele, ce consum estimat mediu are acest autoturism, de la ce staţie a fost alimentat cu carburant acest autoturism şi care era preţul mediu pe litru de carburant la staţia respectivă la data alimentării efective, dovezi care se puteau face doar prin depunerea bonurilor fiscale care să ateste contravaloarea reală a acestor transporturi”. 

 

Instanța i-a acordat o serie de despăgubiri lui Moldovan prin sentinţa civilă nr. 180/28.03.2014. Statul român a făcut recurs, iar acum cazul s-a mutat la Curtea de Aple Cluj, unde se cer noi probe. 

Comentarii Facebook