Gregorian Bivolaru a fost adus la Cluj. Este judecat pentru trafic de persoane - VIDEO

 

Fostul lider al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost adus la Cluj-Napoca, unde va fi judecat pentru trafic de persoane. 

 

Curtea de Apel Cluj a înregistrat, dosarul în care Gregorian Bivolaru şi alte 19 persoane sunt judecate pentru trafic de persoane. Este vorba despre un apel la o sentinţă a Tribunalului Cluj din 2015 prin care Bivolaru fusese achitat într-un dosar de trafic de persoane, care este vechi, din 2007”, precizează Curtea de Apel Cluj.

 

Gregorian Bivolaru a fost achitat de Tribunalul Cluj, în februarie 2015, în dosarul de trafic de persoane întocmit de DIICOT.

 

Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infracţiunilor de constituire a unei organizaţii cu caracter fascist (…) având în vedere că fapta nu era prevăzută de legea penală, de promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, având în vedere că fapta nu era prevăzută de legea penală (…). Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei unui stat străin, având în vedere că art.1 al.1 din O.U.G. 112/2001, care sancţiona fapta de trecere ilegală a frontierei unui stat străin, a fost abrogat. (…) Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infracţiunii de trafic de persoane", se arată în soluţia Tribunalului Cluj.

 

Instanța a considerat că anumite fapte comise de Bivolaru s-au prescis: iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la discriminare, promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, trecere ilegală a frontierei de stat, instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

 

De asemenea, probele din dosar obţinute prin interceptările telefonice sunt nelegale.

 

Constată nelegalitatea probelor obţinute prin interceptările telefonice şi înregistrările audio şi dispune excluderea mijloacelor de probă constând în procesele-verbale de consemnare a convorbirilor inculpatului Bivolaru Gregorian, proceselor-verbale de percheziţie întocmite cu ocazia percheziţiilor efectuate în datele de 18 martie 2004, 19 martie 2004, 21 martie 2004, 22 martie 2004 şi 23 martie 2004 şi dispune excluderea din probatoriu a tuturor faptelor constatate şi obiectelor ridicate şi consemnate în procesele-verbale de percheziţie nelegale”, se mai arată în document.

 

De asemenea, nici rapoartele tehnico-ştiinţifice întocmite de Asociaţia Psihologilor din România şi de psihologii Luminiţa Petrescu şi Tudorel Butoi nu au fost considerate legale.

 

Procurorii DIICOT au făcut recurs, iar procesul începe marți, 6 septembrie.

Comentarii Facebook