Grădina Boema se deschide în 21 martie - FOTO

 

Grădina Boema, cea mai celebră grădină de vară a Clujului, va prinde din nou viață în 21 martie, ca urmare a unui proiect al Asociaţiei Studenţilor Arhitecţi (AStA).

 

Evenimentul este denumit ”Loading Boema 5%”, iar după 21 martie va începe procesul de readucere a spațiului de pe strada Iuliu Maniu în atenția publicului clujean.

 

În 21 martie va fi organziat un workshop realizat de Asociația Studenților Arhitecți Cluj Napoca, la care au participat studenți de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Universitatea de Arte și Design și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară - secția Peisagistică, coordonați de echipa atelierMASS - Marius Moga și Silviu Aldea(arhitectură), Radu Morar(sculptură), Kallo Angela(instalație și performance) și Septimiu Jugrestan(sculptură), precizează organizatorii.

 

Vor avea loc scurte prezentări ale studenților care au participat la realizarea proiectului, a intențiilor acestora legate de clădire, un concert de cameră suținut de studenții de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” și un mic bufet suedez.

 

Studenţii în colaborare cu Universitatea de Arte au vrut încă din 2012 să realizeze un ”traseu artistic” al Grădinii Boema, iar turiștii să poată vizita toate încăperile clădirii și să fie organizate și expoziţii.

 

Scopul studenţilor este de a promova Grădina Boema, iar în perioada 15 şi 19 mai, cu ocazia Zilelor Arhitecturii, în curtea Boema să aibă loc expoziții şi concerte, iar spațiul să fie pus în valoare.

 

Imobilul are o suprafață de 1.330 de metri pătrați, fiind scos la vânzare cu 900.000 de euro.

Comentarii Facebook