Globul pământesc din Grădina Botanică din Cluj-Napoca a adunat donații pentru ”O masă caldă” - FOTO


Gaia (instalația luminasă care prezindă Pământul) a atras mii de clujeni în Grădina Botanică, fiind donată suma de 40.051 de lei pentru proiectul ”O masă caldă!”.

Instalația de lumină aparținând britanicului Luke Jerram a atras oamenii ca un magnet. 

Toți banii vor ajunge la asociația O Masă Caldă, cea care gestionează centrul de refugiați din gara clujeană.

Timp de două zile Gaia, spectaculoasa lucrare ce „înfățișează” Pământul, a generat emoții și fapte bune în Grădina Botanică din Cluj. Veniturile din cele două zile de expoziție vor contribui la susținerea refugiaților, în condițiile în care cifrele de până acum ne arată că peste 3,8 milioane de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească țara de la debutul invaziei ruse. Banii vor fi transferați astăzi către Asociația O Masă Caldă, ajutând astfel la susținerea centrului de refugiați aflați în tranzit în Gara CFR Cluj-Napoca.

Cheltuielile noastre din această perioadă s-au triplat. Avem stocuri de alimente pe care trebuie să le asigurăm zilnic, întrucât în gară ajung zilnic sute de refugiați. Noi îi ajutăm cu oferirea unei mese calde, dar și cu pachete pentru drum. Pentru asta avem mare nevoie de donații, avem nevoie ca bugetul nostru să fie susținut. Ce însemna O Masă Caldă în ultimii nouă ani a căpătat acum o cu totul altă dimensiune”, spune George Jiglău, reprezentantul O Masă Caldă.

Comentarii Facebook