Miercuri 24 Aprilie

Ghinion pentru trotinetiștii din Cluj-Napoca, vor fi obligaţi să aibă poliţă de asigurări RCA


Proprietarii de trotinete vor fi obligaţi să aibă poliţă de RCA, începând cu anul 2023. Autoritatea care supraveghează piaţa asigurărilor va aplica o directivă europeană deja aprobată. În ultimii trei ani, au avut loc mai mult de 300 de accidente în care au fost implicate trotinete, în întreaga ţară.

O directivă adoptată recent îi obligă pe cei care ies în trafic cu trotineta să aibă asigurare de tip RCA. Parlamentul are termen până la începutul anului 2023 să introcă noua obligaţie în legea naţională. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să elaboreze normele de aplicare după introducerea directivei în legea naţională.

"Au fost prea multe situaţii la nivel european, diverse ţări au reclamat diverse situaţii de accidente în care au fost implicate trotinete aşa cum am văzut şi în România, se doreşte şi reglementarea acestor vehicule", a declarat un reprezentantul Autorităţii de Supraveghere Financiară, Valentin Ionescu.

Majoritatea proprietarilor de trotinete spun că sunt de acord cu implementarea acestei legi.

"E destul de important pentru că oamenii merg din ce în ce mai des pe trotinete şi se mai întâmplă accidente şi eu zic că e bine să ai o asigurare pe trotinetă", a spus un proprietar de trotinetă. Un alt "trotinist" a spus că nu îl deranjează să aibă asigurare şi pentru trotinetă pentru că i se pare la fel de folositoare precum cea pentru maşină.

În ultimii trei ani au avut loc peste 300 de accidente în care au fost implicate automobile şi trotine, potrivit unui articol Ştirile Pro TV.

Comentarii Facebook