Gheorghita Mateut ii ataca pe procurorii DNA Cluj: Nu au nicio proba. Cazul se bazeaza pe simple speculatii VIDEO

 

Avocatul Gheorghita Mateut a declarat ca procurorii DNA Cluj nu au probe impotriva primarului Sorin Apostu si ca toate acuzatiile se bazeaza pe simple speculatii.

 

"Din pacate, la baza rechizitoriului si a intregului dosar se afla simple speculatii, nu exista nicio proba. Desi Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) atunci cand a respins ca nefondat recursul impotriva incheierii prin care s-a luat masura de arestare, acorda prin motivare, si acest lucru rezulta chiar din motivare, sansa procurorilor sa adune probe, pana acum nu a fost adunata nicio proba. Sunt simple speculatii. Niciunul din temeiurile care stau la baza masurii nu are la baza ceea ce trebuie sa aiba in acest moment, probe. Simplele indicii, chiar daca ele ar fi temeinice, nu pot justiica mentinerea masurii de arestare.

Mentinerea nu are o durata determinata. Instanta mentine masura pe cursul judecatii si urmeaza ca aceasta masura sa fie verificata potrivit legii la intervale de timp rezonabile, dar nu mai tarziu de 60 de zile", a declarat Gheorghita Mateut, avocatul lui Sorin Apostu.

Recursul trebuie judecat in termen de 3 zile si va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comentarii Facebook