Gestul fantastic al unui polițist din Cluj, pentru două femei refugiate din Ucraina: De 7 zile nu au mai dormit sub un acoperiș


Un polițist care a vrut să rămână anonim a primit în propria casă două femei refugiate din Ucraina, care căuta un acoperiș deasupra capului. Acestea nu au mai dormit într-un pat de o săptămână, fiind la capătul puternilor.

Polițistul lucrează la Centrul Operațional al Inspectoratului de Politie Județean Cluj. 

Refugiații au fugit din calea războiului din Ucraina

După ce a văzut un apel făcut pe o platformă de socializare cu privire la două persoane venite din Kiev, care căutau o locuință temporară, acesta a sărit de îndată în ajutorul lor, iar de vineri seara le-a oferit adăpost în mijlocul familiei sale, punându-le la dispoziție o cameră din apartamentul său.

Cele două persoane, respectiv o adolescentă și o femeie în vârstă, au fost nevoite să lase în urmă locuințe, locuri și oameni dragi pe care nu știu dacă îi vor mai întâlni vreodată. 

Acestea le-au mărturisit colegului și soției sale că nu au mai dormit de o săptămână într-un pat, că trenul cu care au venit a fost amânat de 3 ori, așteptând cu teama să plece din fața atacurilor din acele zone, dar și că nu mai știu nimic despre locuințele lor”, relatează colegii polițistului.

Acesta a mers mai departe cu ajutorul și le-a cumpărat bilete de avion

Polițistul le-a ajutat cu biletele de avion și bani, pentru ca tânăra sa se deplaseze în Paris unde va locui cu prietenele ei, iar cealaltă femeie va pleca mâine spre Viena.

Ne înclinăm în fața colegului nostru care a îndeplinit cu succes o misiune ce nu era cuprinsă în niciun ”plan de măsuri.

”Sincer, eu și soția mea nu dorim publicitate. O facem doar pentru ca nu putem rămâne indiferenți”, ne-a transmis al nostru coleg, motiv pentru care identitatea lui o să rămână doar pentru noi, au mai spus cei de la Biroul de Presă al IPJ Cluj.

Comentarii Facebook