Gest de omenie: Un CFR-ist a găsit o borsetă cu 43.000 de lei și a returnat-o aparținătorului: „Dacă pot să ajut un om în necaz o fac cu bucurie”


Un șef de tren din Suceava se afla în timpul serviciului în Gara Iași așteptând trenul 1830 Galați - Cluj pe care urma să îl deservească, când a observat pe o bancă o borsetă.

M-am apropiat și am ridicat borseta. La mică depărtare erau un domn și o doamnă și am mers la ei. Am deschis borseta și am văzut că era plină cu bani. Ca să fiu sincer, mi-au tremurat picioarele. Am mers mai apoi la Poliția TF din Iași și am predat borseta, în care erau circa 43.000 de lei”, a mărturisit șeful de tren pentru Monitorul de Suceava.

Păgubitul și-a dat seama că a uitat borseta pe bancă abia după vreo jumătate de oră, în timp ce încerca să-și cumpere doi covrigi.

CFR-istul a mai returnat o sumă mare de bani în trecut

Vasilică Săvuț, care lucrează la CFR de 32 de ani, nu este la prima „abatere” de acest gen. În urmă cu aproximativ șase ani a găsit o borsetă în care se aflau 40.000 de dolari. „Aceste două cazuri sunt cele în care erau sume foarte mari de bani, dar portofele cu acte și bani mai puțini am găsit de foarte multe ori. Niciodată nu m-am gândit să îmi însușesc vreun bun găsit pentru că nu ar fi normal. Dacă se poate să ajut un om în necaz o fac cu mare bucurie”, a mai spus Vasilică Săvuț.


Comentarii Facebook