Gazele se scumpesc chiar de azi în România. Vezi cât plătești mai mult



Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a anunțat că, începând de miercuri, 10 ianuarie, gazele naturale pentru populaţie se scumpesc cu peste 8%.

După majorarea de preţ de la 10 ianuarie, "impactul unitar în prețurile practicate de furnizorii clienților casnici reglementați, este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezinta o crestere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/luna/loc de consum", conform unui comunicat al ANRE.

Furnizorilor li s-a aprobat o creştere a costului de achiziţia de gaze naturale de 0,68 bani/kWh, mult sub ce au cerut. Nivelul este cu circa 8,3 % mai mare decât cel din prezent.

"Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobată în ședința Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017. Ulterior, furnizorii au solicitat creșterea acestei valori datorată creșterii prețurilor cu achiziția gazelor naturale din producția internă, în conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG”, se mai arată în document.

Comentarii Facebook