Gata cu viața bună! Ce taxă vor plăti șoferii de mașini electrice pentru reîncărcarea în stațiile publice din Cluj-Napoca, din 2024


Gratuitatea pentru șoferii care își reîncarcă mașinile la una din cele 22 de stațiile de încărcare publice din Cluj-Napoca, e pe cale să se termine.

Din 2024, Boc a decis să nu mai plătească pentru șoferii care conduc mașini electrice din banii clujenilor, ,,datorită costurilor ridicate cu energia electrică, instabilitatea prețului de pe piață a acesteia și a propunerilor de reducere a consumului”.

Astfel, de la 1 ianuarie 2024  se va aplica ,,tariful de reîncărcare pentru stațiile electrice din municipiu în cuantul de 1.04 lei/KW (fără TVA), respectiv 1.24 lei/KW (cu TVA de 19%)'', transmit autoritățile locale.

Momentan în Cluj-Napoca există 22 de stații de reîncărcare electrică  care au consumat 76.0971 kWh, pentru care Primăria a achitat un milion de lei, în 2022. 

În 2023, în primele 8 luni s-a cheltuit deja suma de 2,7 milioane de lei, iar până la finalul anului s-ar putea ajunge la cinci milioane de lei. 

Comentarii Facebook