Vineri 19 August

Gardienii din penitenciare vor intra si ei in greva in 31 mai


Gardienii afiliati sindicatelor din sistemul penintenciar vor intrerupre si ei lucrul in 31 mai. pe durata protestului va fi asigurata paza penitenciarului, vor fi supravegheati detinutii pe sectii.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Adminstratia Nationala a Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu, a declarat ca si angajatii din penitenciare sunt afectati de reducerile salariale anuntate si, in plus, o alta sursa de nemultumire deriva din subfinantarea penitenciarelor.

"Avem 3.000 de posturi vacante, lucru care face imposibila reducerea salariala fara ca activitatea din penitenciare sa nu intre in colaps", a mai spus Sorin Dumitrascu.

Sorin Dumitrascu sustine ca daca va fi redus fondul de salarii si se va ajunge la reducerea personalului cu 25 % orele suplimentare de lucru se vor dubla. "Anul trecut au fost facute in toate penitenciarele din Romania 200.000 de ore suplimentare si nu vad cum vor putea fi compensate. Acum daca se vor adauga si altele va fi un calvar", a mai spus Dumitrascu.

Sindicatele din penitenciare numara 11.000 de membri, adica 90 % din totalul angajatilor care lucreaza in sistem.Comentarii Facebook