Garda Financiară Cluj a închis Diesel Cafe pentru nedeclararea sumei de 1.200 de lei

 

Una dintre firmele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Diesel Club, situat în centrul oraşului, a fost amendată de către Garda Financiară Cluj cu suma de 8.000 de lei. Activitatea a fost suspendată trei luni.

 

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj au declarat petnru Ştiri de Cluj că acţiunea poliţiştilor şi a comisarului de la Garda Financiară Cluj a avut loc în data de 16 iunie 2013, la ora 3.30 dimineaţa, când clubul a fost plin de oameni. Întreaga operaţiune a fost trecută la secret, iar pe buletinul de presă al poliţiei informaţia purta menţiunea ”a nu se mediatiza”.

 

Surse din IPJ Cluj susţin că neregulile financiare au fost descoperite la Diesel Cafe, societatea care administrează cafeneaua Diesel, fiind găsită în casa de marcat suma de 1.250 de lei pentru care nu au fost emise bonuri fiscale. Potrivit aceloraşi surse, amenda aplicată de Garda Financiară Cluj a fost de 8.000 de lei, a fost confiscată suma de 1.250 de lei şi a fost suspendată activitatea pentru o perioadă de trei luni. 

 

Patronii Diesel Cafe au contestat amenda fapt ce permite continuarea activităţii până la existenţa unei decizii irevocabile a unei instanţe de judecată.

 

Nici cealaltă firmă care funcţionează la Diesel, SC Diesel Club SRL, nu a scăpat de controlul Poliţiei Cluj şi a Gărzii Financiare Cluj. Aceleaşi surse din IPJ Cluj susţin faptul că SC Diesel Club a fost amendată cu suma de 10.000 de lei pentru faptul că a încălcat legea spălării banilor. 

 

Concret, patronul avea obligaţia legală de a înregistra în evidenţa contabilă a societăţii sumele de bani care erau împrumutate pentru buna funcţionare. Pentru că în primele şase luni, a existat un astfel de împrumut neevidenţiat contabil, societatea a fost amendată cu  suma de 10.000 de lei. 

 

Mircea Buteanu, patronul celor două societăţi comerciale, nu a putut fi contactat.

Comentarii Facebook