Gabriel Hilote asteapta sentinta: procurorii ar vrea sa il vada inchis 10 ani pe "Ucigasul cu Porsche"


Gabriel Hilote, care anul trecut in luna octombrie 2009 a provocat un accident de circulatie soldat cu moartea a trei persoane, o familie intreaga, ar putea sta dupa gratii 10 ani. Hilote va afla in 19 mai ce sentinta vor da judecatorii.

Procurorii au solicitat la infatisarea de joi, 13 mai, aplicarea unei pedepse maxime, de 10 ani, si plata despagubirilor de 420.000 de euro rudelor familiei Dragoste, care a murit in urma accidentului tragic din dupa-amiaza zilei de 12 octombrie.

Gabriel Hilote a parasit locul accidentului, motivand ca a suferit de amenzie si nu si-a dat seama ce face. O expertiza psihiatrica realizata la Jilava a stabilit, insa, ca nu poate fi vorba de asa ceva. Expertiza a fost depusa la dosar si a fost prezentata la infatisarea de joi.

Hilote se afla si sub influenta bauturilor alcoolice in momentul producerii accidentului, dupa cum rezulta si din expertiza realizata de IML Cluj. Avocatul acestuia le-a solicitat judecatorilor o pedeapsa mai blanda pentru ca Hilote avea o alcoolemie sub 0,80 la mie in momentul producerii accidentului, ceea ce nu constituie infractiune.

Pronuntarea va fi facuta in 19 mai, dar Gabriel Hilote va putea sa faca recurs, daca este nemultumit de sentinta.

Comentarii Facebook