Furturile din locuinte sunt in scadere la Cluj

Politistii spun ca in primele zece luni ale anului, furturile din locuinte au scazut cu 10 la suta fata de perioada similara de anul trecut.

 

Comisarul sef Cristian Pintea, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, a declarat ca aproape 64% din furturile din locuinte inregistrate in judet au fost reclamate in municipiul Cluj-Napoca. "La nivelul Clujului infractionalitatea pe furturi de locuinte este in scadere. In primele 10 luni din 2010 au fost sesizate cu 9,87% mai putine decat in perioada similara din anul 2009", a declarat Cristian Pintea.

 

In 46% din cazuri furturile au fost inregistrate din apartamente, in 17% in case si in 12% in subsolurile imobilelor. Potrivit politistilor, furturile sunt comise prin fortarea si escaladarea geamurilor si prin fortarea usii de acces.

 

Politistii au lansat la nivel national campania "Un plus de siguranta", care are ca scop informarea cetatenilor cu privire la modul in care pot sa isi protejeze locuintele. 120.000 de pliante si tot atatea afise vor fi distribuite la nivel national in cadrul campaniei care se va incheiat in luna decembrie.

Comentarii Facebook