Furtuna a afectat zona Turda și Câmpia Turzii. Sunt gospodării inundate


Pompierii clujeni au intervenit în Turda, Câmpia Turzii și Luna de Sus, unde au fost gospodării inundate.

În urma ploii abundente din zona Turda - Câmpia Turzii, în dispeceratul integrat 112 s-au primit solicitări de evacuare a apei din mai multe subsoluri și locuințe. ”Am acționat cu câte o autospecială pe străzile George Coșbuc și George Barițiu, unde au existat subsoluri inundate. De asemenea, pompierii de la Detașamentul Turda s-au deplasat pe strada Nicolae Teclu, unde s-a raportat o locuință inundată. Pe de altă parte, s-a emis un mesaj RO-ALERT care anunță posibilitatea unor inundații pe raza localității Buru. 

Echipajele au încheiat intervenția de pe strada Nicolae Teclu din Turda și se deplasează acum la o solicitare din localitatea Luna. Acolo vor face joncțiunea cu pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca, trimiși în sprijin”, precizeau cei de la ISU Cluj, duminică, în jurul orei 18.00.

În municipiul Turda, pompierii au intervenit pentru a evacua apa din 5 gospodării, la misiune fiind mobilizate două autospeciale cu două motopompe. 

În localitatea Luna de Sus, pompierii de la Detașamentele Turda și Cluj-Napoca intervin cu două autospeciale și două motopompe, unde s-au raportat inundații la 12 gospodării. În acest caz, misiunea era încă în derulare la ora 20.00.

În Câmpia Turzii, pompierii sunt sprijiniți de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. S-a intervenit pentru degajarea unui stâlp și evacuarea apei din 6 gospodării. 

Comentarii Facebook