Funeriu, ministrul Educatiei: Elevii vor invata in scoli autorizate, restul vor fi inchise


Peste 85% dintre elevi vor invata din septembrie in scoli ce vor fi autorizate sanitar, restul vor fi inchise, a anuntat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"In urma videoconferintei cu inspectorii generali scolari, ne asumam obiectivul ca peste 85 la suta dintre copiii Romaniei sa invete in scoli care au autorizatie sanitara de functionare sau care sunt in curs de autorizare. Ne intereseaza numarul de copii. Avem scoli mici si mari", a declarat ministrul Daniel Funeriu, citat de Mediafax.

Ministrul a mai spus ca depinde de primarii, care trebuie sa puna la punct scolile pentru obtinerea avizelor necesare din partea Directiilor de Sanatate Publica.

Datele despre starea scolilor vor fi centralizate la Ministerul Educatiei si vor fi autorizate numai unitatile de invatamant care sunt in conformitate cu prevederile legale. Copiii de la scolile care nu vor fi autorizate vor fi mutati.

"Restul vor fi dusi in cele mai bune structuri care pot fi oferite in conditiile actuale. In sfarsit, trebuie sa avem o idee clara si sa respectam oportunitatea educationala a copiilor, si nu veleitatile nu stiu carui primar, pe care il respectam foarte mult, dar care ani de zile nu a fost in stare sa renoveze o scoala. Daca un primar, de ani de zile nu a renovat o scoala si avem oportunitati mai mari sa mutam copiii intr-un perimetru geografic rezonabil, atunci inchidem scoala", a declarat Funeriu.

Funeriu a adaugat ca acum, cand sunt stranse informatii despre scoli, se vor afla si abuzurile comise de-a lungul timpului.

"Centralizez toate abuzurile. Sunt scoli in care s-au investit bani si apoi au fost inchise. Adica scoala renovata, dati bani in 2007, in 2008, iar in 2009 a fost inchisa pentru ca nu mai sunt copii", a mai afirmat ministrul Funeriu.

Comentarii Facebook